Associació Catalana per la Telemàtica Educativa

  • ACTE - Facebook
  • ACTE - Twitter
Dimecres 24 de Juliol del 2024

Al juny, YouTube va superar la barrera dels 1.500 milions d’espectadors únics al mes. Cada dia s’hi pugen milers de continguts, des d’entrevistes o conferències a tutorials i blogs. I, entremig, en canals com The Tripletz, Spanish Queens, Devermut, Koala Rabioso o Alejandro PE, es parla de transsexualitat, de sortir de l’armari, d’assetjament a les aules, d’activisme, de sèries o de literatura amb personatges LGTBI.

Quan Alba Vidal -a Internet, Koala Rabioso- era adolescent, pensava que no hi havia gent com ella. Ni estaven al seu voltant ni ningú en parlava. D’aquí la importància de trobar eines que permetin mostrar la diversitat: “És molt important que hi hagi gent que ajudi a visibilitzar-nos. De jove mai vaig tenir un referent, per tant ni tan sols pensava que existia gent com jo. No hi havia Internet i al meu poble ningú en parlava. Així que era una realitat que ni tan sols era real per a mi”, reflexiona Vidal, la realitzadora audiovisual responsable de la cadena Koala Rabioso i KoalaVlogs.

El seu primer canal compta amb més de 4,8 milions de visualitzacions en total i, el segon, en el qual mostra vídeos del seu dia a dia o dels seus viatges, amb 13,5 milions. Vidal valora que es faci visible i normalitzi la diversitat “ja sigui a través de vlogs simples en els quals fem vida normal o vlogs complexos d’activisme LGTBI més directe”. “Cada dia m’escriu gent agraint la tasca que fem, perquè simplement els fem veure que no són monstres, que no són estranys. O almenys que ‘ser estrany’ no és dolent! Que és el més natural del món, que és només una realitat més dins de la societat i els fem visibles”.

Llegiu-ne més aquí

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la base de les dades de navegació dels visitants. Si continues navegant entenem que acceptes el seu ús i, en cas de no acceptar la seva instal·lació, hauràs de visitar l'apartat de Política de Cookies , on trobaràs la forma d'eliminar-les o rebutjar-les. ACEPTAR
Aviso de cookies