Associació Catalana per la Telemàtica Educativa

  • ACTE - Facebook
  • ACTE - Twitter
Diumenge 21 de Abril del 2024

L’Espai Contrabandos va organitzar, juntament amb el Diari de l’Educació, el debatDesigualtats Socials, Desigualtats Educatives amb la presència del doctor en educació social i director de CLACSO –Consejo Latinoamericano de Ciencias Sociales- Pablo Gentili; l’economista i directora de la Social Business City Barcelona, Paula Veciana; el professor de Sociologia de l’Educació a la Universitat de Vic, Jordi Collet, i la mestra de l’escola Calderón, Victòria Campi.

La conversa va aprofundir en com es desigualtats socials impacten en els espais educatius, i es va discutir sobre si la comunitat docent ha de poder revertir-les. En una anàlisi que anava des de l’àmbit global al local, Gentili va compartir l’experiència llatinoamericana, la “regió més desigual i injusta del món”.

Gentili, argentí d’origen i resident a Brasil, explicava com els successius governs neoliberals han generat a l’Amèrica Llatina diferències socials “insalvables”. Però quan es va generar la “dinamització econòmica llatinoamericana”, afirmava, “ni l’esquerra ni la dreta van deslligar-se de la idea que la inversió en educació portaria a la igualtat i aquesta a una integració econòmica i social”, cosa de la qual Gentili discrepa.

Descobriu-ne més aquí.

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la base de les dades de navegació dels visitants. Si continues navegant entenem que acceptes el seu ús i, en cas de no acceptar la seva instal·lació, hauràs de visitar l'apartat de Política de Cookies , on trobaràs la forma d'eliminar-les o rebutjar-les. ACEPTAR
Aviso de cookies