Associació Catalana per la Telemàtica Educativa

  • ACTE - Facebook
  • ACTE - Twitter
Dimarts 28 de Maig del 2024

“Als alumnes els interessa molt la qüestió política”, explica Victòria Carrió. A les seves classes de Ciències Socials se’n parla, de política, però no perquè ella en tingui més o menys ganes, sinó perquè acostuma a plantejar la classe a partir de les preguntes del seu alumnat. I els nois i noies pregunten, més encara quan els temes d’història que tracten tenen una connexió sovint evident amb l’actualitat a Catalunya o arreu del món. Al llarg de l’entrevista, aquesta professora de l’institut Marta Estrada de Granollers explica com el context polític influeix en les seves classes i aprofundeix també en com s’ensenya i s’aprèn la història en ple segle XXI.

En quina part del temari us trobeu aquests dies a l’institut?

Ara a Tercer estem estudiant una part petita d’Història Moderna. Avui hem treballat la Inquisició, tot i que la forma de fer-ho potser és diferent de la que estem acostumats tradicionalment. Al nostre centre no utilitzem llibres de text en la matèria de Ciències Socials. La proposta per a Tercer és crear un còmic històric com a treball final d’una tasca de recerca històrica i els alumnes s’han de documentar en grups cooperatius. Jo els proposo temes generals, com per exemple la Monarquia Hispànica, i ells fan una recerca que després han de verificar a classe com a base pel còmic.

És complicat parlar d’història en el curs que estem vivint?

Potser és una mica més difícil. El procés independentista fa anys que existeix, i els alumnes igualment fa anys que pregunten, ja sigui a l’assignatura d’història o a la de valors ètics i ciutadania. Ha estat constant i ara encara més, és clar.

 

Llegiu-ne més fent clic aquí

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la base de les dades de navegació dels visitants. Si continues navegant entenem que acceptes el seu ús i, en cas de no acceptar la seva instal·lació, hauràs de visitar l'apartat de Política de Cookies , on trobaràs la forma d'eliminar-les o rebutjar-les. ACEPTAR
Aviso de cookies