Associació Catalana per la Telemàtica Educativa

  • ACTE - Facebook
  • ACTE - Twitter
Diumenge 21 de Abril del 2024

Després de l’èxit de la primera edició del projecte Vic, ciutat cuidadora –amb una participació de 1.200 persones i més de 20 activitats divulgatives–, aquest any s’hi introdueixen novetats. Una és que es farà arribar el projecte als instituts i centres d’educació per a preadolescents i adolescents. “Si volem una societat més solidària i compassiva, hi hem de col·laborar tots”, va dir Pepi Andreu, professora de l’institut Jaume Callís en la presentació. Amb aquesta intenció, a banda de programar diferents activitats amb els joves, també es farà formació per als equips educatius iels pares i mares.

Una altra novetat és que amb organitzacions com ara Amics de la Gent Gran –“amb trenta anys d’experiència”, segons el seu representant, Miquel Àngel Núñez– es començarà a treballar amb voluntaris per identificar persones amb necessitats pal·liatives, de què a Vic n’hi ha 650 (un 25% amb necessitats socials afegides, com ara solitud no desitjada o pobresa extrema). Xavier Gómez-Batiste, director de la càtedra de cures pal·liatives IOC/UVic-UCC, també va dir que es farà una campanya de micromecenatge i va anunciar la col·laboració amb altres ciutats, com ara Manresa i Girona. Àlvar Solà, regidor de Benestar i Família de Vic, va atribuir l’èxit del projecte, pioner a Catalunya, a la seva transversalitat.

Llegiu-ne més aquí

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la base de les dades de navegació dels visitants. Si continues navegant entenem que acceptes el seu ús i, en cas de no acceptar la seva instal·lació, hauràs de visitar l'apartat de Política de Cookies , on trobaràs la forma d'eliminar-les o rebutjar-les. ACEPTAR
Aviso de cookies