Associació Catalana per la Telemàtica Educativa

  • ACTE - Facebook
  • ACTE - Twitter
Dimarts 23 de Juliol del 2024

Aprofitant l’inici del nou cicle polític, l’Associació d’Universitats Públiques de Catalunya (ACUP) ha emès una nota en la qual reclama que el pròxim Govern recuperi la conselleria d’Universitats i Recerca “per a situar l’ensenyament superior i la recerca al centre de les polítiques públiques del nou Executiu”. L’ACUP va celebrar una assemblea general dijous passat, amb la participació de tots els rectors i presidents dels consells socials de les universitats. El rector de la UOC, Josep A. Planell, va ser designat president de l’entitat, com sempre pel període d’un any.

“L’ACUP defensa el sistema universitari públic com a agent clau en els àmbits econòmic i social –diu la nota. L’impacte i el compromís social de les universitats públiques catalanes han estat elements decisius en la transformació del nostre país i és voluntat de l’ACUP seguir contribuint a fer que la nostra societat sigui més equitativa, lliure, oberta, culta i pròspera”.

Entre els anys 2000 i 2006 (darrer govern Pujol i primer tripartit) va existir el Departament d’Universitats, Recerca i Societat de la Informació (DURSI), primer amb Andreu Mas-Colell i després amb Carles Solà com a consellers. En el segon tripartit les universitats van quedar integrades dins la Conselleria d’Innovació i Empresa, amb Josep Huguet. Artur Mas, aleshores a l’oposició, va prometre als rectors recuperar el departament, però amb el seu primer govern les universitats van passar a la conselleria d’Economia i Coneixement, novament amb Mas-Colell. Des del gener de 2016 han estat adscrites a Empresa i Coneixement, successivament amb Jordi Baiget i Santi Vila com a consellers.

Llegiu-ne més des del següent enllaç

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la base de les dades de navegació dels visitants. Si continues navegant entenem que acceptes el seu ús i, en cas de no acceptar la seva instal·lació, hauràs de visitar l'apartat de Política de Cookies , on trobaràs la forma d'eliminar-les o rebutjar-les. ACEPTAR
Aviso de cookies