Associació Catalana per la Telemàtica Educativa

  • ACTE - Facebook
  • ACTE - Twitter
Dijous 20 de Juny del 2024

La despesa total en R+D en el conjunt d’universitats espanyoles està per sota del nivell de 2012. El 2015, últimes dades disponibles i ofertes el matí de dijous a la Conferència de Rectors (CRUE), el conjunt de centres van invertir 3.373.000 d’euros en recerca i desenvolupament. La xifra suposa una lleugera pujada respecte a l’any anterior –un 5,8% més–, però segueix una mica per sota del que hi havia a 2012 (3.381.000 d’euros). La despesa en R+D suposa un 36% dels pressupostos dels centres.

Els rectors creuen que el sistema de recerca espanyol és “sòlid i capaç de resistir les tensions que ha patit la universitat” per la crisi i les retallades, segons va explicar José Carlos Gómez, president de la comissió sectorial d’R+D+I de la CRUE, que va ser l’encarregat de presentar l’informe. “Però les tensions s’aguanten durant un temps, i per això demanem estabilitat, per no estar a l’atzar del Govern de torn”, ha advertit, i ha demanat als governants coherència. “Es parla molt de la importància de la R+D, però no sempre van de la mà el discurs i els fets”, va explicar el rector de la Universitat de Còrdova.

Descobriu-ne més fent clic aquí.

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la base de les dades de navegació dels visitants. Si continues navegant entenem que acceptes el seu ús i, en cas de no acceptar la seva instal·lació, hauràs de visitar l'apartat de Política de Cookies , on trobaràs la forma d'eliminar-les o rebutjar-les. ACEPTAR
Aviso de cookies