Associació Catalana per la Telemàtica Educativa

  • ACTE - Facebook
  • ACTE - Twitter
Divendres 19 de Abril del 2024

Nou pas endavant en els drets del col·lectiu trans en l’àmbit de l’educació. Els estudiants universitaris transgènere, intersexuals i transsexuals de les facultats catalanes podran fer servir a partir d’ara el nom amb què es vulguin identificar. Així ha quedat establert al protocol aprovat pel Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC), que reuneix els rectors de 12 universitats catalanes.

Amb aquest nou reglament, els alumnes trans que vulguin utilitzar el seu “nom sentit” o “nom d’ús comú” –tal com s’anomena el nom d’acord amb el seu gènere– hauran de portar la targeta sanitària emesa per CatSalut, on haurà de constar ja el canvi de nom. Això es pot aconseguir a Catalunya des que a finals del 2015 ho va demanar el Departament de Benestar Social i Família al Servei Català de la Salut.

Llegiu-ne més fent clic aquí. 

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la base de les dades de navegació dels visitants. Si continues navegant entenem que acceptes el seu ús i, en cas de no acceptar la seva instal·lació, hauràs de visitar l'apartat de Política de Cookies , on trobaràs la forma d'eliminar-les o rebutjar-les. ACEPTAR
Aviso de cookies