Associació Catalana per la Telemàtica Educativa

  • ACTE - Facebook
  • ACTE - Twitter
Dissabte 02 de Març del 2024

El primer d’aquests projectes el desenvolupen des de fa tres anys investigadors de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i la Universitat de Valladolid (UVA). Es tracta d’un videojoc, que ja es pot descarregar, i que se centra en la millora de la prosòdia de l’infant i  l’adolescent. La UAB ha dut a terme una anàlisi de les necessitats de millora prosòdica dels infants i adolescents amb síndrome de Down (després d’haver-ne enregistrat una bona mostra), i la UVA s’ha encarregat del desenvolupament informàtic del joc.

I què és la prosòdia? “La podem definir com el conjunt de fenòmens fònics que abasten més d’un fonema o segment. És a dir, aspectes com l’èmfasi, el ritme, l’entonació, la fluïdesa, la melodia, les pauses o la velocitat de parla”, explica Lourdes Aguilar, professora del departament de Filologia espanyola de la UAB i investigadora principal del projecte. “La major part d’infants amb síndrome de Down parlen i es fan entendre, però tenen tendència a fer moltes interrupcions o a no respectar la cadència de les frases, si els ajudem en aquests aspectes podran millorar la seva expressió oral amb tot el que això comporta”, afegeix.

Descobriu-ne més fent clic aquí

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la base de les dades de navegació dels visitants. Si continues navegant entenem que acceptes el seu ús i, en cas de no acceptar la seva instal·lació, hauràs de visitar l'apartat de Política de Cookies , on trobaràs la forma d'eliminar-les o rebutjar-les. ACEPTAR
Aviso de cookies