Associació Catalana per la Telemàtica Educativa

  • ACTE - Facebook
  • ACTE - Twitter
Dijous 20 de Juny del 2024

El programa TEI (tutoria entre iguals) compleix aquest curs 15 anys. El va començar a aplicar el curs 2002/2003 l’Institut Poble Nou de Barcelona –que cinc anys més tard es traslladaria i reconvertiria en l’actual Institut Front Marítim–, com a estratègia de prevenció de l’assetjament escolar, i des d’aleshores s’ha anat estenent com una taca d’oli fins a convertir-se en un veritable fenomen educatiu. L’equip del Programa TEI calcula que quan acabi aquest curs ja l’estaran aplicant més de mil centres educatius d’Espanya i altres països, i que al llarg d’aquests tres lustres al voltant de 30.000 professors s’han format en el programa i un milió d’alumnes hi ha passat, bé sigui com a tutors, com a tutoritzats, o, el més probable, fent tots dos papers en cursos alterns.

El programa comença fa 15 anys en un format força semblant a l’actual, és a dir, sense les modificacions que s’hi han anat introduint fruit de l’experiència. Amb tot, l’origen del TEI es remunta encara uns anys enrere, quan, segons explica el seu impulsor, Andrés González Bellido, es va donar un cas molt sonat d’assetjament escolar en una escola estrangera de Barcelona, que d’un curs a un altre va perdre una línia sencera. “A banda de la meva feina com a psicopedagog a l’institut jo tenia un petit centre privat de psicologia i entre els meus pacients tenia víctimes de bullying –recorda–; em va arribar aquest cas i vaig proposar una intervenció en aquest centre sobre tots els alumnes d’aquella classe; la intervenció va ser un èxit, però va ser tan forta que vam obtenir un efecte que tampoc era el desitjat, ja que l’assetjador va passar a ser l’assetjat”.

Descobriu-ne més fent clic aquí

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la base de les dades de navegació dels visitants. Si continues navegant entenem que acceptes el seu ús i, en cas de no acceptar la seva instal·lació, hauràs de visitar l'apartat de Política de Cookies , on trobaràs la forma d'eliminar-les o rebutjar-les. ACEPTAR
Aviso de cookies