Associació Catalana per la Telemàtica Educativa

  • ACTE - Facebook
  • ACTE - Twitter
Divendres 21 de Juny del 2024

El nombre de denúncies per assetjament homòfob a les escoles es va triplicar el 2016 a Catalunya respecte de l’any anterior i, amb un total de 84 incidències, va representar un 13,1% de les incidències registrades per l’Observatori contra l’Homofòbia (OCH) el 2016, un percentatge notablement superior al 4,4% del 2015.

Les dades de l’informe L’estat de la LGTBIfòbia a Catalunya, presentat ahir, demostra, segons el president de l’observatori, Eugeni Rodríguez, que el bullying és una “xacra en augment” que comença a aflorar gràcies, sobretot, als convenis de col·laboració amb una trentena d’ajuntaments. Les incidències més freqüents són les agressions, tant físiques com verbals, que suposen un 30,9% dels casos, un percentatge idèntic al registrat en l’estudi del 2015. Rodríguez va alertat del perill de “banalitzar els insults”, ja que, tot i la llei del Parlament contra la LGTBIfòbia en vigor, fins ara el govern només ha imposat una sanció econòmica a una persona per haver proferit insults homòfobs a un treballador d’un centre residencial per a gent gran.

Llegiu-ne més fent clic aquí. 

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la base de les dades de navegació dels visitants. Si continues navegant entenem que acceptes el seu ús i, en cas de no acceptar la seva instal·lació, hauràs de visitar l'apartat de Política de Cookies , on trobaràs la forma d'eliminar-les o rebutjar-les. ACEPTAR
Aviso de cookies