Associació Catalana per la Telemàtica Educativa

  • ACTE - Facebook
  • ACTE - Twitter
Diumenge 14 de Juliol del 2024

Quan arriba el Nadal, l’agenda de les escoles es comença a omplir: concert de Nadal, concurs de pessebres, preparació del poema, postal de Nadal, visita del patge a l’escola, representació dels pastorets, visita a la fira de Nadal… ¿Té sentit mantenir aquestes tradicions quan hi ha un percentatge elevat d’alumnat d’altres religions a les nostres escoles?

Els anys van passant i anem repetint les mateixes tradicions, tot i que el context de moltes escoles hagi canviat. L’alumnat nouvingut és present gairebé a tots els nostres centres, encara que la mala planificació escolar genera una segregació que fa que en alguns d’ells hi rebem un percentatge molt més significatiu. Continuar celebrant el Nadal com fins ara o adaptar-lo a les cultures presents a l’escola solen ser debats més propis de centres que, curiosament, recullen menys alumnat nouvingut. ¿Qui origina aquest debat, doncs?

Descobriu-ho fent clic aquí.

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la base de les dades de navegació dels visitants. Si continues navegant entenem que acceptes el seu ús i, en cas de no acceptar la seva instal·lació, hauràs de visitar l'apartat de Política de Cookies , on trobaràs la forma d'eliminar-les o rebutjar-les. ACEPTAR
Aviso de cookies