Associació Catalana per la Telemàtica Educativa

  • ACTE - Facebook
  • ACTE - Twitter
Dimarts 28 de Maig del 2024

Tres novetats bibliogràfiques pensades per a totes les edats, però amb especial atenció a la gent petita i jove, arriben amb el Tió. Tres llibres que uneixen els seus mons amb el de la gent Gran. Difícilment la gent petita coneixerà qui va ser Antonio Gramsci, Laozi o Ada Lovelace. Aquestes obres ho poden canviar. No és que els hagin de conèixer, no s’han d’incorporar a cap llista. Però són persones que ens ofereixen idees i accions que avui ens poden ajudar a pensar i fer.

Antonio Gramsci va passar una part important de la seva vida a la presó i en va sortir quan ja estava molt malalt. El feixisme italià va voler que el seu cap no pogués funcionar i que les seves actuacions en favor de la gent humil d’Italià no es poguessin desenvolupar. Gramsci estava casat i tenia dos fills, Delio i Giuliano. En els anys de presó va dedicar el temps i les forces de les que va disposar a la reflexió i l’escriptura. Escrivia en uns quaderns sobre els assumptes que el preocupaven. D’allà en va sortir una gran obra dedicada a la política, la història, la filosofia, la literatura… que és una referència. També va escriure cartes a la seva família i és d’on sorgeix el llibre L’arbre del eriçó i altres contes de la bona nit, que fa una selecció a partir d’altres llibres editats fa anys: L´arbre de l´eriçó, Apólogos i petits contes de Torí i de Petits contes de Ghilarza i de la presó.

Llegiu-ne més fent clic aquí

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la base de les dades de navegació dels visitants. Si continues navegant entenem que acceptes el seu ús i, en cas de no acceptar la seva instal·lació, hauràs de visitar l'apartat de Política de Cookies , on trobaràs la forma d'eliminar-les o rebutjar-les. ACEPTAR
Aviso de cookies