Associació Catalana per la Telemàtica Educativa

  • ACTE - Facebook
  • ACTE - Twitter
Diumenge 21 de Abril del 2024

El Nadal és un bon moment per descansar de les rutines escolars i gaudir en família de les tradicions i els espais de lleure. Amb tot, cal recordar que Nadal també ens ofereix un espai educatiu: compartir amb els altres, ser solidaris o exercir el consum responsable són alguns dels valors que podeu treballar amb els vostres fills.

Temps de família

El Nadal és una època ideal per fer activitats que contribueixen a enfortir els lligams afectius familiars: guarnir la casa, fer el pessebre, dinar en família, jugar junts, explicar històries, visitar exposicions, gaudir de la natura, etc.

Temps de solidaritat

Aquests dies moltes entitats i associacions organitzen activitats solidàries en què podeu participar amb els vostres fills, com ara campanyes de recollida de joguines, recapte d’aliments o mercats solidaris. També podeu fer accions solidàries directament amb persones del vostre entorn, dedicant temps als més grans, garantint que cap nen al voltant vostre es quedi sense joguines, etc. Aquestes accions contribuiran a fer que els vostres fills consolidin actituds solidàries i les incorporin a la seva vida quotidiana la resta de l’any.

Consum responsable

El Nadal s’ha convertit en un temps en què és fàcil deixar-se portar per la publicitat, que associa de manera enganyosa la felicitat amb el consum desmesurat. Per aquest motiu, cal ajustar la quantitat d’aliments, begudes, joguines o regals que comprem, controlar la despesa energètica, per exemple en il·luminació, fer servir avets reciclables o de viver, que després es poden replantar, i evitar l’ús ornamental de plantes protegides (molsa, vesc, boix grèvol). És un bon moment per donar exemple als fills de com celebrar les festes d’una manera responsable.

Descobriu-ne més aquí

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la base de les dades de navegació dels visitants. Si continues navegant entenem que acceptes el seu ús i, en cas de no acceptar la seva instal·lació, hauràs de visitar l'apartat de Política de Cookies , on trobaràs la forma d'eliminar-les o rebutjar-les. ACEPTAR
Aviso de cookies