Associació Catalana per la Telemàtica Educativa

  • ACTE - Facebook
  • ACTE - Twitter
Dimarts 28 de Maig del 2024

La Zeinab dubta encara de la foto que durà a classe. No sap si la de la mare o la de l’àvia. O, potser, la de sa germana gran. Fins al dia 8 encara té temps per ruminar-se quina dona important de la seva vida presentarà a la resta de companys i companyes, amb motiu del Dia de les dones. “I sortirem al pati a fer-nos una foto! Tota l’escola!”, explica a la seva mare. “Hem de dur una samarreta lila!”, l’avisa. “Li vaig dir que aquell dia no aniríem al cole perquè hi ha vaga, però què vols que hi faci si li fa il·lusió participar en el que faran?”, explica Xantal Genovart. És la mare de la Zeinab i una de les dones que, aquest dijous, secundarà la vaga feminista, convocada per CGT, CNT i IAC. UGT i CCOO han convocat aturades de dues hores per torn de treball.

Fa dies que delegats i delegades sindicals de l’USTEC-STEs (part de la IAC), sindicat majoritari a l’ensenyament públic, expliquen a claustres de docents que els motius per secundar la vaga van més enllà del pla laboral. La crida a sumar-s’hi s’ha fet arribar al conjunt de centres educatius del país, però en molts casos el professorat encara no té decidit quin paper hi tindrà. “Percebem que els motius pels quals convoquem a fer vaga són compartits entre el professorat, però no podem preveure quin seguiment tindrà, i menys en la situació social que ens trobem a Catalunya. Ara bé, això no ens havia d’impedir posar sobre la taula les reivindicacions i acompanyar el moviment feminista”, valora Teresa Esteve, secretaria de les dones d’USTEC.

Llegiu-ne més fent clic aquí

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la base de les dades de navegació dels visitants. Si continues navegant entenem que acceptes el seu ús i, en cas de no acceptar la seva instal·lació, hauràs de visitar l'apartat de Política de Cookies , on trobaràs la forma d'eliminar-les o rebutjar-les. ACEPTAR
Aviso de cookies