Associació Catalana per la Telemàtica Educativa

  • ACTE - Facebook
  • ACTE - Twitter
Diumenge 16 de Juny del 2024

Rosan Bosch és una cèlebre dissenyadora d’interiors holandesa –si bé instal·lada a Dinamarca des de fa molts anys– que amb les seves solucions imaginatives està revolucionant la forma de concebre els espais dels centres educatius, a partir de la convicció que aquests exerceixen una gran influència sobre tots els processos d’aprenentatge. El 2011 va crear Rosan Bosch Studios, que avui compta amb oficines a Copenhaguen, Singapur i Madrid, i que ha dut a terme projectes escolars a una llarga llista de països. Fa uns dies va passar per Barcelona per oferir una conferència al Museu del Disseny, en el marc de les segones jornades Disseny per Viure, comissionades per Oscar Guayabero.

Com vas entrar al món de l’educació?

Doncs com tanta gent, pels meus fills. Jo ja treballava en art i disseny quan els meus fills van tenir edat per anar a escola; no parlo de llar d’infants, a Dinamarca l’escolarització en realitat comença als sis o set anys. El meu fill expressava un cert rebuig a l’escola, i llavors vaig veure que la llei a Dinamarca diu que cada nen té dret a una educació individual i diferenciada, i així ho vaig recordar a les seves mestres. La mestra, clar, em va dir que ella feia tot el que podia, però que a l’aula hi havia 27 nens, i m’explicava les seves limitacions d’espai, i jo vaig pensar: “Ostres, doncs jo puc ajudar aquesta mestra”. I vaig començar a buscar projectes, però va ser súper difícil, perquè ningú et deixa ajudar!

Llegiu-ne més fent clic aquí

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la base de les dades de navegació dels visitants. Si continues navegant entenem que acceptes el seu ús i, en cas de no acceptar la seva instal·lació, hauràs de visitar l'apartat de Política de Cookies , on trobaràs la forma d'eliminar-les o rebutjar-les. ACEPTAR
Aviso de cookies