Associació Catalana per la Telemàtica Educativa

  • ACTE - Facebook
  • ACTE - Twitter
Divendres 21 de Juny del 2024

RESOLUCIÓ ENS/3010/2017, de 22 de desembre, per la qual es convoquen les proves d’accés als cicles formatius de formació professional i als cicles de formació específica d’arts plàstiques i disseny, les proves de caràcter general d’ensenyaments esportius i les proves d’accés a les formacions esportives de nivell 1 i de nivell 3, corresponents a l’any 2018.

Per accedir als cicles formatius de formació professional el curs 2018-2019, cal estar en possessió d’un dels títols que estableix la Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d’educació. També es preveu l’accés mitjançant la superació d’una prova d’accés, que és regulada i convocada anualment pel Departament d’Ensenyament.

En relació amb l’accés als cicles formatius de grau superior de formació professional, la Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, esmentada, estableix a l’article 41.3.a) que el títol de tècnic/a de formació professional permet accedir als cicles formatius de grau superior, i a l’article 44.2, que el títol de tècnic/a permet l’accés als cicles formatius de grau superior de la formació professional, prèvia superació d’un procediment d’admissió. Els preceptes esmentats no són d’aplicació als cicles de formació específica de grau mitjà i de grau superior d’arts plàstiques i disseny.

La Resolució ENS/1245/2012, de 13 de juny, per la qual s’organitza el curs de formació específic per a l’accés als cicles de grau mitjà i el curs de formació específic per a l’accés als cicles de grau superior, modificada per la resolució ENS/1626/2016, de 28 de juny, determina els efectes de la superació d’aquests cursos en relació amb les proves d’accés.

D’altra banda, per accedir al grau mitjà i al grau superior dels ensenyaments professionals d’arts plàstiques i disseny és necessari tenir, respectivament, el títol de graduat en educació secundària obligatòria i el títol de batxiller, i superar, a més a més, una prova específica, d’acord amb el Reial decret 596/2007, de 4 de maig, pel qual s’estableix l’ordenació general dels ensenyaments professionals d’arts plàstiques i disseny, i el Decret 28/2014, de 4 de març, d’ordenació general dels ensenyaments professionals d’arts plàstiques i disseny, i de modificació del Decret 284/2011, d’1 de març, d’ordenació general de la formació professional inicial. Així mateix, també es permet l’accés a les persones que, sense posseir el requisit de titulació, superin una prova regulada pel Departament d’Ensenyament.

Llegiu-ne més aquí

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la base de les dades de navegació dels visitants. Si continues navegant entenem que acceptes el seu ús i, en cas de no acceptar la seva instal·lació, hauràs de visitar l'apartat de Política de Cookies , on trobaràs la forma d'eliminar-les o rebutjar-les. ACEPTAR
Aviso de cookies