Associació Catalana per la Telemàtica Educativa

  • ACTE - Facebook
  • ACTE - Twitter
Dissabte 20 de Abril del 2024

Els hospitals Vall d’Hebron i Sant Joan de Déu estan duent a terme el primer assaig clínic per determinar l’efectivitat de la realitat virtual com a eina de tractament per a pacients amb trastorn per dèficit d’atenció i hiperactivitat (TDAH). En el projecte es vol estudiar la viabilitat d’aquesta nova tecnologia com a teràpia per a aquests trastorns mentals i els primers resultats fan que els investigadors siguin optimistes amb vista als resultats finals.

Des de fa un any, el departament de psiquiatria de l’hospital Vall d’Hebron, dirigit pel doctor José Antonio Ramos-Quiroga, ofereix el tractament amb realitat virtual a pacients amb TDAH en el marc d’un estudi aleatoritzat i controlat. La teràpia desenvolupada per aquest estudi consisteix a sotmetre’ls a un seguit de sessions de mindfulness –una mena de meditació basada en la focalització– aplicada amb un dels sistemes més immersius que permet la tecnologia actual: la realitat virtual.

Llegiu-ne més aquí

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la base de les dades de navegació dels visitants. Si continues navegant entenem que acceptes el seu ús i, en cas de no acceptar la seva instal·lació, hauràs de visitar l'apartat de Política de Cookies , on trobaràs la forma d'eliminar-les o rebutjar-les. ACEPTAR
Aviso de cookies