Associació Catalana per la Telemàtica Educativa

  • ACTE - Facebook
  • ACTE - Twitter
Dijous 13 de Juny del 2024

El Museu Nobel de l’Acadèmia Sueca, a Estocolm, acaba d’inaugurar l’exposició ‘Rebel∙lió literària’, que recull el treball que, des del 2005, el fotògraf Kim Manresa i jo mateix hem realitzat entrevistant per mig planeta 23 escriptors que han guanyat el que està considerat el premi literari més important del món.

Més enllà de l’exposició, que podrà veure’s a la capital de Suècia fins a finals de setembre del 2018, el que és interessant és que l’equip del Museu Nobel, dirigit per Olov Amelin, ha considerat que la nostra feina havia de veure’s a les escoles i els instituts de tot Suècia perquè les entrevistes i les imatges que hem fet contenen elements que poden ser aprofitats per aprendre qüestions importants… i no només a la classe de literatura. A la d’història, per exemple, es pot parlar de la descolonització de l’Àfrica amb les experiències d’autors com Wole Soyinka o Doris Lessing, o de l’esclavatge als Estats Units amb Toni Morrison. O què millor que tractar els valors socials i ètics que llegir algunes de les novel·les del portuguès José Saramago, com ara ‘Assaig sobre la lucidesa’, on la majoria de la població d’un país decideix un dia votar en blanc?

Llegiu-ne més fent clic aquí

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la base de les dades de navegació dels visitants. Si continues navegant entenem que acceptes el seu ús i, en cas de no acceptar la seva instal·lació, hauràs de visitar l'apartat de Política de Cookies , on trobaràs la forma d'eliminar-les o rebutjar-les. ACEPTAR
Aviso de cookies