Associació Catalana per la Telemàtica Educativa

  • ACTE - Facebook
  • ACTE - Twitter
Divendres 26 de Abril del 2024

“Per descomptat que els odiàvem. El pla per matar-los estava previst i acabat. L’odi estava profundament arrelat, de manera que qualsevol que veia un tutsi, el matava”. Lauren Renzaho tenia cinquanta anys quan el 1994 va participar en el genocidi de Ruanda i no va dubtar a explicar al fotoperiodista Nick Danziger, del programa BBC Panorama, els motius que el van moure a assassinar els seus compatriotes. Així ho recull el llibre La naturalesa de l’odi (2010), dels psicòlegs Robert J. i Karin Sternberg.

L’ètnia, la política, el territori, la religió i fins i tot la feina i l’amor poden activar aquest sentiment tan fosc que deixa la seva empremta al cervell. Una investigació de Semir Zeki i John Paul Romaya, dirigida pel University College de Londres i publicada a la revista PLoS ONE, va revelar que, quan odiem algú, en la nostra ment s’activa un circuit que no es registra en d’altres sentiments com la por o l’amor.

Els científics van mostrar a 17 voluntaris fotografies de persones que asseguraven detestar i van mesurar la seva activitat cerebral amb imatges de ressonància magnètica. També els van ensenyar fotos d’individus neutrals, per comparar-ne els resultats.

Decobriu-ne més fent clic aquí

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la base de les dades de navegació dels visitants. Si continues navegant entenem que acceptes el seu ús i, en cas de no acceptar la seva instal·lació, hauràs de visitar l'apartat de Política de Cookies , on trobaràs la forma d'eliminar-les o rebutjar-les. ACEPTAR
Aviso de cookies