Associació Catalana per la Telemàtica Educativa

  • ACTE - Facebook
  • ACTE - Twitter
Dimarts 23 de Juliol del 2024

No és cap secret que PP i Ciutadans volen intensificar el control sobre el que passa a les escoles catalanes, dins les quals asseguren que es donen casos greus d’adoctrinament polític. Els populars volen reforçar el paper de l’Alta Inspecció d’Educació perquè assumeixi aquesta tasca, i així ho han deixat per escrit en una proposició no de llei que s’ha votat aquest dimarts al Congrés dels Dipitats. Però, ¿aquest cos està pensat per supervisar les escoles? ¿Compta amb suficients efectius? ¿No és aquesta una funció que correspon als inspectors de cada comunitat autònoma?

Les competències de l’Alta Inspecció, que depèn del Ministeri d’Educació, consisteixen principalment en comprovar que els programes educatius i la legislació de cada comunitat autònoma no xoca amb les lleis i els currículums estatals. Una “supervisió burocràtica” que el PP, amb la seva proposició no de llei  (PNL), volia superar perquè aquest cos pugui fer també requeriments i inspeccions als centres educatius, una funció que ha correspost en les últimes dècades a la Inspecció Educativa, que depèn de les administracions autonòmiques. La proposta, tanmateix, ha estat rebutjada per la majoria parlamentaria.

Llegiu-ne més fent clic aquí

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la base de les dades de navegació dels visitants. Si continues navegant entenem que acceptes el seu ús i, en cas de no acceptar la seva instal·lació, hauràs de visitar l'apartat de Política de Cookies , on trobaràs la forma d'eliminar-les o rebutjar-les. ACEPTAR
Aviso de cookies