Associació Catalana per la Telemàtica Educativa

  • ACTE - Facebook
  • ACTE - Twitter
Diumenge 21 de Abril del 2024

Les adolescents declaren cada cop més haver patit assetjament sexual, sobretot mentre van pel carrer i quan ja tenen una certa edat, de 16 a 18 anys. Una de cada quatre (26,4%) alumnes de Segon de Batxillerat i de Segon de Cicles Formatius de Grau Mitjà de Barcelona ha afirmat haver patit agressions verbals o físiques de caràcter sexual, segons una enquesta de l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB). La xifra ha crescut des de l’última edició de l’estudi, de 2012, quan les víctimes representaven el 16,3%.

La magnitud de la xifra és “molt preocupant”, segons Lídia Casanovas, educadora del col·lectiu Fil a l’Agulla especialitzada en visió de gènere. Però alhora cal relativitzar el fet que hagi crescut la xifra de víctimes. “Una explicació de l’increment pot ser que la sensibilització feminista té cada cop més impacte, hi ha més consciència”, expressa, i concreta en altres paraules: “Abans quan a una noia li tocaven el cul, potser no ho percebia com assetjament; ara cada cop s’hi oposen més”, celebra. Hi coincideix Gemma Altell, directora tècnica la Fundació Surt, que recorda que en els darrers anys s’han incrementat molt les campanyes contra agressions sexistes en llocs d’oci i festes majors. “Més enllà del seu efecte pràctic, contribueixen a la sensibilització”, sosté.

Llegiu-ne més fent clic aquí

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la base de les dades de navegació dels visitants. Si continues navegant entenem que acceptes el seu ús i, en cas de no acceptar la seva instal·lació, hauràs de visitar l'apartat de Política de Cookies , on trobaràs la forma d'eliminar-les o rebutjar-les. ACEPTAR
Aviso de cookies