Associació Catalana per la Telemàtica Educativa

  • ACTE - Facebook
  • ACTE - Twitter
Diumenge 16 de Juny del 2024

La Catalunya Central rebrà aquest any 683.207 euros per part de la Generalitat per desplegar les polítiques de joventut. En concret, aquests diners aniran destinats a plans locals i comarcals de joventut, a les oficines joves i als serveis comarcals que atenen els nois i noies d’entre 15 i 29 anys que viuen a la regió. Segons dades del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, actualment 72.510 joves viuen a les comarques centrals, un 14,5% del total de població. La inversió prevista s’acaba de presentar a la Taula de Demarcació de Joventut de les comarques centrals, celebrada a Manresa.

Bona part del pressupost (399.610 euros) es destinarà als plans locals i comarcals de joventut que s’impulsen en 75 ens locals de l’Anoia, el Bages, el Berguedà, el Moianès i Osona. A més, es destinaran 130.000 euros per al manteniment i el desplegament del catàleg de servei a les quatre oficines joves que hi ha en funcionament a la Catalunya Central. Juntament amb els punts d’informació juvenil, aquestes oficines van atendre el 2016 un total de 35.578 usuaris i 49.316 consultes, majoritàriament relacionades amb l’oferta educativa i el mercat laboral. En tercer lloc, s’inclou una partida destinada als serveis comarcals de joventut de la Catalunya Central, que per a aquest 2017 és de 153.597 euros. Amb aquest pressupost, els cinc consells comarcals cobreixen les competències que tenen delegades de supervisió de les instal·lacions juvenils (cases de colònies, albergs, campaments juvenils, aules de natura i granges escola) i de regulació de les activitats d’educació en el lleure en què participen menors de 18 anys. Al llarg de l’any 2016, la direcció general de Joventut va registrar a les comarques centrals de Catalunya un total de 874 activitats d’educació en el lleure. El nombre de participants en aquestes activitats va ser de 32.671 persones.

 Descobriu-ne més aquí
Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la base de les dades de navegació dels visitants. Si continues navegant entenem que acceptes el seu ús i, en cas de no acceptar la seva instal·lació, hauràs de visitar l'apartat de Política de Cookies , on trobaràs la forma d'eliminar-les o rebutjar-les. ACEPTAR
Aviso de cookies