Associació Catalana per la Telemàtica Educativa

  • ACTE - Facebook
  • ACTE - Twitter
Dimarts 28 de Maig del 2024

Les protestes contra la pèrdua de pes de la filosofia a les aules han pres força aquest inici de curs a Catalunya. Professors d’Història de la Filosofia, de Segon de Batxillerat, critiquen que, de cara a la Selectivitat d’aquest curs, la matèria deixi d’estar entre els exàmens de la fase general i passi a estar a l’específica. El canvi, consideren, és una rebaixa en la valoració de l’assignatura. A més, suposa adoptar el model que planteja la LOMCE per a les provés d’accés a la universitat, cosa que la majoria de comunitats autònomes ja van assumir el curs passat.

“Això fa que la Història de la Filosofia ja no sigui tan necessària per aprovar la Selectivitat, i aquesta direcció podria ser la de fer innecessària la Filosofia al Batxillerat”, alerta Maria Arquer, professora d’aquesta assignatura i membre d’Ad Hoc, l’Associació per a l’Ensenyament de la Filosofia a Secundària. Ella és també una de les signants del manifest –que ha recollit més de 3.500 firmes a Change.org– que volen fer arribar a la Secretaria d’Universitats de la Generalitat, responsable de les PAU, perquè faci marxa enrere en la seva decisió.

Descobriu-ne més fent clic aquí

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la base de les dades de navegació dels visitants. Si continues navegant entenem que acceptes el seu ús i, en cas de no acceptar la seva instal·lació, hauràs de visitar l'apartat de Política de Cookies , on trobaràs la forma d'eliminar-les o rebutjar-les. ACEPTAR
Aviso de cookies