Associació Catalana per la Telemàtica Educativa

  • ACTE - Facebook
  • ACTE - Twitter
Dimecres 22 de Maig del 2024
Un experiment per entendre què passa a cada hemisferi segons l’època de l’any

Amb el llapis perfora una mica cada bola petita per fer-hi entrar una palla. Fes quatre forats més a la bola grossa. Els has de fer de manera que les palles formin una creu, amb la bola al centre.

Ara talla les palles. Dues han de fer 10 cm de llarg; una altra, 13 cm, i l’altra, 8 cm. Pinta la bola grossa, que representa el Sol, de color groc, i les altres quatre boles, que són la Terra, de color blau. Amb un retolador marró dibuixa-hi la part que correspon als continents. També pots dibuixar una línia al centre de les boles petites, com si fos l’equador, i escriure una N de nord a la part de dalt i una S de sud a la part de baix. Deixa que s’assequin.

Descobriu-ne més aquí

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la base de les dades de navegació dels visitants. Si continues navegant entenem que acceptes el seu ús i, en cas de no acceptar la seva instal·lació, hauràs de visitar l'apartat de Política de Cookies , on trobaràs la forma d'eliminar-les o rebutjar-les. ACEPTAR
Aviso de cookies