Associació Catalana per la Telemàtica Educativa

  • ACTE - Facebook
  • ACTE - Twitter
Diumenge 16 de Juny del 2024

Les persones no prenen les seves decisions econòmiques només per una qüestió racional. Estan disposades a perdre diners per una causa que considerin justa. I si alguna cosa els falta, és autocontrol. Aquests són tres elements que trenquen la lògica del comportament econòmic i que potser expliquen perquè l’economista Richard H. Thaler ha guanyat el premi Nobel d’economia d’aquest any i els 930.000 euros amb què està guardonada la distinció que atorga cada any el Banc Central de Suècia, el Riksbank.

Durant les últimes quatre dècades el professor de l’Escola de Negocis de la Universitat de Chicago -paradigma del liberalisme econòmic- s’ha convertit en un dels estudiosos de com influeix el comportament psicològic en l’economia. I és aquest el motiu pel qual Thaler entra ara en el preuat llistat dels Nobel: “En incorporar noves idees sobre la psicologia humana a l’anàlisi econòmica, ha dotat els economistes de més riquesa d’eines analítiques i experimentals per comprendre o predir el comportament humà”, va defensar ahir el jurat, que va celebrar les teories i les noves eines per analitzar l’economia que ha aportat aquest economista de 72 anys durant els seus anys d’investigacions.

Descobriu-ne més fent clic aquí

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la base de les dades de navegació dels visitants. Si continues navegant entenem que acceptes el seu ús i, en cas de no acceptar la seva instal·lació, hauràs de visitar l'apartat de Política de Cookies , on trobaràs la forma d'eliminar-les o rebutjar-les. ACEPTAR
Aviso de cookies