Associació Catalana per la Telemàtica Educativa

  • ACTE - Facebook
  • ACTE - Twitter
Diumenge 21 de Abril del 2024

Ni un euro ha dedicat la Generalitat en quatre anys a pagar el ‘xec Wert’. Fins avui, el Govern central no ha descomptat de les seves transferències a les arques catalanes cap partida relacionada amb el cost de la matriculació en escoles privades d’alumnes que volien estudiar en castellà a Catalunya. Aquest és el balanç d’una de les mesures més controvertides i més publicitades de la Lomce per part del Govern central, que ara ha estat enterrada definitivament pel Tribunal Constitucional.

Des que la reforma educativa es va aprovar a l’octubre de 2013, amb els únics vots a favor del PP, el Ministeri d’Educació ha registrat només 154 sol·licituds de famílies que demanaven que se’ls abonés la matrícula en un centre privat al no poder escolaritzar als seus fills en castellà en un públic. D’aquestes, van ser estimades unes 50. Però cap s’ha arribat a descomptar dels comptes de la Generalitat, segons confirmen a eldiario.es fonts del departament d’Ensenyament.

En la seva batalla legal per impedir la implantació de la mesura, l’Executiu català va recórrer al Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM) totes les resolucions estimatorias del Ministeri. A la fi de 2016, el tribunal va començar a dictar sentències en les quals ordenava paralitzar els procediments a l’espera que el TC es pronunciés. Així s’ha arribat fins avui sense que el xec -d’uns 6.000 euros per alumne- hagi arribat a cobrar-se a la Generalitat en cap cas.

Descobriu-ne més fent clic aquí

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la base de les dades de navegació dels visitants. Si continues navegant entenem que acceptes el seu ús i, en cas de no acceptar la seva instal·lació, hauràs de visitar l'apartat de Política de Cookies , on trobaràs la forma d'eliminar-les o rebutjar-les. ACEPTAR
Aviso de cookies