Associació Catalana per la Telemàtica Educativa

  • ACTE - Facebook
  • ACTE - Twitter
Divendres 23 de Febrer del 2024

Un escàner cerebral pot detectar canvis funcionals en nadons de tan sols sis mesos d’edat i predir un diagnòstic per trastorn de l’espectre autista (TEA), segons ha demostrat un estudi liderat per investigadors de la Universitat de Carolina del Nord (UCN), a Chapel Hill, i de l’Escola de Medicina de la Universitat de Washington, a San Luis, Missouri, (ambdues als EUA).

S’estima que un de cada 68 nens a tot el món es veu afectat pel TEA, un ampli grup de trastorns del desenvolupament neurològic que sovint causen problemes de comunicació, conductes repetitives i altres símptomes que afecten la capacitat social de l’individu.

La detecció primerenca i les intervencions conductuals podrien millorar significativament la qualitat de vida de les persones amb autisme, però els símptomes no solen aparèixer fins que els nens tenen dos o més anys.

Descobriu-ne més fent clic aquí

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la base de les dades de navegació dels visitants. Si continues navegant entenem que acceptes el seu ús i, en cas de no acceptar la seva instal·lació, hauràs de visitar l'apartat de Política de Cookies , on trobaràs la forma d'eliminar-les o rebutjar-les. ACEPTAR
Aviso de cookies