Associació Catalana per la Telemàtica Educativa

  • ACTE - Facebook
  • ACTE - Twitter
Dimarts 23 de Juliol del 2024

El 80% dels condicionants de salut estan fora del sistema sanitari. És a dir, el nostre estat de salut pot dependre més del nostre codi postal que del nostre codi genètic. I també, del nostre nivell socioeconòmic. L’impacte de les desigualtats socioeconòmiques en la salut és de sobres conegut però, per primer cop, el departament de Salut ha analitzat aquestes desigualtats amb les dades individuals de tota la població de Catalunya i no amb dades provinents d’enquestes o dades agregades, com s’havia fet en la majoria d’estudis anteriors.

L’estudi ‘Desigualtats socieconòmiques en la salut i la utilització dels serveis sanitaris públics de la població a Catalunya’, que ha presentat aquest dimarts al vespre el consellerAntoni Comín, constata les diferències que hi ha tant en l’ús dels serveis sanitaris com en el consum de fàrmacs, el risc de patir malalties greus o la mortalitat en funció del nivell de renda. Així, les persones amb menys recursos econòmics tenen una probabilitat 4 cops més gran de morir abans dels 65 anys. També experimenten més ingressos hospitalaris per motius psiquiàtrics, consumeixen més fàrmacs i tenen una probabilitat 3 vegades superior de morir per suïcidi.

Llegiu-ne més des d’aquest enllaç

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la base de les dades de navegació dels visitants. Si continues navegant entenem que acceptes el seu ús i, en cas de no acceptar la seva instal·lació, hauràs de visitar l'apartat de Política de Cookies , on trobaràs la forma d'eliminar-les o rebutjar-les. ACEPTAR
Aviso de cookies