Associació Catalana per la Telemàtica Educativa

  • ACTE - Facebook
  • ACTE - Twitter
Diumenge 14 de Juliol del 2024

El Ministeri d’Educació ha assumit per la via de l’article 155 de la Constitució bona part de les funcions corresponents al departament d’Ensenyament i a la secretaria d’Universitats. Així consta al Boletín Oficial del Estado (BOE), publicat divendres al vespre, a l’espera de conèixer com actuaran els responsables de la Generalitat aquesta setmana malgrat el seu cessament.

Amb el Reial Decret 944/2017, el Govern espanyol pren el control del Govern i, en conseqüència, també del departament d’Ensenyament dirigit fins ara per la consellera Clara Ponsatí, que ha estat cessada com tot l’Executiu. El Ministeri d’Educació s’atribueix a partir d’ara les funcions de totes les direccions generals de l’organigrama del departament; és a dir, de tots els àmbits de l’educació a Catalunya.

Segons consta al text, el Ministeri “realitzarà les funcions” de la Direcció de Serveis, Centres Públics, Centres Concertats i Privats, Professorat de Centres Públics, Formació Professional, Educació Infantil i Primària, Educació Secundària i Batxillerat i Atenció a la Família i la Comunitat Educativa.

¿Què significarà aquesta intervenció per al dia a dia dels mestres? Això a hores d’ara és una incògnita. Com també ho és la tasca que puguin fer els responsables d’un departament d’Ensenyament davant les possibles instruccions del Ministeri. Els principals agents de la comunitat educativa ja va deixar clar que s’hi oposen.

El que havien transmès des d’Ensenyament els darres dies és que, malgrat els cessament, aquesta setmana Ponsatí i els vuit càrrecs de confiança també destituïts anirien a treballar amb “normalitat”. Arribat el dia, però, la fins ara màxima responsable d’Ensenyament no ha assistit al seu despatx.

Llegiu-ne més aquí

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la base de les dades de navegació dels visitants. Si continues navegant entenem que acceptes el seu ús i, en cas de no acceptar la seva instal·lació, hauràs de visitar l'apartat de Política de Cookies , on trobaràs la forma d'eliminar-les o rebutjar-les. ACEPTAR
Aviso de cookies