Associació Catalana per la Telemàtica Educativa

  • ACTE - Facebook
  • ACTE - Twitter
Dijous 13 de Juny del 2024

Quan es parla de bullying, de seguida es pensa en l’assetjador i en la víctima. Però sovint s’oblida que, perquè el botxí tingui èxit, li cal un públic, un grup d’alumnes que li riguin les gràcies o, si més no, observin la vexació sense dir res. Aconseguir que el màxim nombre possible d’espectadors trenquin el silenci i es posicionin a favor de l’assetjat és un dels objectius del KIVA, el programa contra l’assetjament escolar que triomfa a Finlàndia i que ja ha aconseguit eliminar aquest flagell gairebé al 80% de les escoles.

Va començar a desplegar-se el 2007 i des de llavors el 98% de les víctimes que han participat en el programa asseguren que la seva situació ha millorat. “Any rere any la proporció d’estudiants que pateixen o duen a terme actes de bullying decreix. Entre el 2009 i el 2016, per exemple, els assetjadors s’han reduït a la meitat, i els assetjats en un terç”, explica la fundadora del programa, Christina Salmivalli.

Llegiu-ne més fent clic aquí.

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la base de les dades de navegació dels visitants. Si continues navegant entenem que acceptes el seu ús i, en cas de no acceptar la seva instal·lació, hauràs de visitar l'apartat de Política de Cookies , on trobaràs la forma d'eliminar-les o rebutjar-les. ACEPTAR
Aviso de cookies