Associació Catalana per la Telemàtica Educativa

  • ACTE - Facebook
  • ACTE - Twitter
Dimarts 23 de Juliol del 2024

Una de les poques activitats que probablement sigui exclusivament humana és la lectura. Llegir es relaciona amb la creativitat perquè, si llegim, és que algú ho deu haver escrit, i escriure coses innovadores és sempre creatiu. Per això és molt més fàcil plagiar idees que innovar literàriament. A més, si llegim de manera crítica segur que ens venen idees noves, la qual cosa es relaciona directament amb la creativitat. I també va associat a abstracció, atès que l’escriptura és un sistema abstracte de representació lingüística. Un dels llibres que us suggereixo estimula a la lectura científica i l’altre explica d’on pot haver sorgit aquesta ment tan fantàstica que ens permet gaudir de la lectura.

Incitar a la lectura

A finals de la dècada del 1950, el químic i novel·lista anglès Charles Percy Snow va impartir la conferència Les dues cultures (a partir de la qual posteriorment va escriure un llibre), que va tenir una difusió molt àmplia i va provocar, i encara provoca, grans debats. Snow va argumentar que la ruptura entre les dues cultures de la societat moderna, la ciència i les humanitats, que es va gestar a l’edat mitjana, és un obstacle important per a la solució dels problemes mundials, i que és en part responsable del declivi de la qualitat de l’educació a escala mundial. En general, la major part d’escriptors actuals ignoren el món científic i la major part de persones de ciència són força àgrafes i tenen dificultats per transmetre de manera entenedora i amb estil propi la seva recerca.

Llegiu-ne més fent clic aquí

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la base de les dades de navegació dels visitants. Si continues navegant entenem que acceptes el seu ús i, en cas de no acceptar la seva instal·lació, hauràs de visitar l'apartat de Política de Cookies , on trobaràs la forma d'eliminar-les o rebutjar-les. ACEPTAR
Aviso de cookies