Associació Catalana per la Telemàtica Educativa

  • ACTE - Facebook
  • ACTE - Twitter
Dijous 20 de Juny del 2024

El grau d’Administració i Direcció d’Empreses (ADE) a la Universitat de Barcelona (UB) ha estat la carrera més demanada pels estudiants que al setembre començaran la universitat. Els 865 alumnes que l’han sol·licitat com a primera opció –la nota de tall era de 7,41–, entraran en aquest grau. Segons les dades de preinscripció universitària facilitades per la Secretària d’Universitats, Psicologia a la UB i Medicina a la Pompeu Fabra (UPF) completen el podi en el rànquing de les carreres amb més demanda.

Els graus més sol·licitats no són, necessàriament, els que tenen les notes de tall més altes, tot i que cap de les 10 carreres més demandades baixen del 8,2 a la selectivitat. El doble grau de Matemàtiques i Física a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) es consolida com la carrera amb la nota de tall més alta per setè any consecutiu. I segueix pujant: els alumnes necessiten almenys un 13,352 per accedir a alguna de les 20 places que s’ofereixen, mentre que l’any passat es demanava un 13,238. Pel que fa a la nota de tall més alta, segueix aquesta carrera el mateix doble grau a la UB, que exigeix un 13,115. El rànquing per sobre del 12,5 el completa Medicina als dos campus de la UB (Clínic i Bellvitge) i a la UPF; Enginyeria Física a la UPC; Filosofia, Política i Economia a la UPF, i el doble grau de Bioquímica i Biologia Molecular i Biotecnologia. Aquest any, no obstant això, es cola al top 10 el grau d’Estudis Internacionals d’Economia i Empresa de la UPF, que s’imparteix completament en anglès. En aquestes carreres, les places disponibles solen ser inferiors a 100 (excepte Medicina al campus Clínic, que en té 170).

Llegiu-ne més fent clic aquí

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la base de les dades de navegació dels visitants. Si continues navegant entenem que acceptes el seu ús i, en cas de no acceptar la seva instal·lació, hauràs de visitar l'apartat de Política de Cookies , on trobaràs la forma d'eliminar-les o rebutjar-les. ACEPTAR
Aviso de cookies