Associació Catalana per la Telemàtica Educativa

  • ACTE - Facebook
  • ACTE - Twitter
Dimarts 23 de Juliol del 2024

Cada vegada són més els centres educatius que aposten per la formació musical dels seus alumnes. Quins beneficis té? Com ho poden articular les escoles municipals de música? Parlem amb Maria Queralt Martí, directora de l’escola municipal de música d’Igualada i impulsora del projecte educatiu SonaEscola.

El projecte ‘SonaEscola’ neix d’experiències prèvies d’altres centres educatius d’Igualada. En quin moment considereu que pot esdevenir una iniciativa de ciutat?

L’Escola de Música d’Igualada va iniciar accions innovadores en centres educatius el curs 2008-2009 a l’Escola Marta Mata de Vilanova del Camí, quan arran d’una subvenció s’engega un projecte en el qual la música té un paper molt important. Es munta una petita orquestra amb els alumnes de primer, segon i tercer de primària amb els que es treballa una estona a la setmana. A partir d’aquí neix una iniciativa similar a l’Escola Gabriel Castellà, la més estigmatitzada de tota Igualada. Allà decidim actuar-hi per crear un segell de qualitat i oferir als infants, molts d’ells en risc d’exclusió social, una oportunitat única. L’experiència el curs 2009-2010 amb grups de 3r a 6è és molt intensa i pensem, perquè no ampliar-ho?

Llegiu-ne més fent clic aquí.

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la base de les dades de navegació dels visitants. Si continues navegant entenem que acceptes el seu ús i, en cas de no acceptar la seva instal·lació, hauràs de visitar l'apartat de Política de Cookies , on trobaràs la forma d'eliminar-les o rebutjar-les. ACEPTAR
Aviso de cookies