Associació Catalana per la Telemàtica Educativa

  • ACTE - Facebook
  • ACTE - Twitter
Diumenge 16 de Juny del 2024

El curs passat a l’escola de Borredà (Berguedà) hi havia un total de 20 alumnes, que anaven de P-3 a 6è. El curs anterior encara n’eren alguns més. Aquest any en són 14, i encara sort que gràcies a un conveni amb l’Ajuntament han pogut obrir una aula d’escola bressol i incorporar-ne quatre en la franja 0-3. Si no, en serien 10, la meitat. Al juny, set alumnes van acabar 6è i ara van a un institut de Berga, mentre que tres més van deixar l’escola abans d’hora perquè les seves famílies van marxar del poble.

En època de preinscripcions i portes obertes, les mares i pares de l’escola s’han començat a mobilitzar. Volen més nens. Creuen en el model d’escola rural, i saben que algunes baixes més posarien en risc la continuïtat del centre. Alerta. Per això busquen en el mateix municipi (famílies que treballen fora i escolaritzen els seus fills a la localitat on tenen la feina), en pobles veïns (famílies de Les Llosses que porten els seus fills a Ripoll malgrat que Borredà els cau més a prop), i en pobles i ciutats allunyades (famílies que vulguin fer un canvi de vida i instal·lar-se en aquest petit poble prepirinenc).

Llegiu-ne més aquí

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la base de les dades de navegació dels visitants. Si continues navegant entenem que acceptes el seu ús i, en cas de no acceptar la seva instal·lació, hauràs de visitar l'apartat de Política de Cookies , on trobaràs la forma d'eliminar-les o rebutjar-les. ACEPTAR
Aviso de cookies