Associació Catalana per la Telemàtica Educativa

  • ACTE - Facebook
  • ACTE - Twitter
Dijous 13 de Juny del 2024

Sense canvis curriculars d’última hora i sense problemes d’abastiment a les escoles i llibreries, el sector del llibre de text encara un inici de curs “tranquil” ja que les escoles han tingut temps d’escollir llibres i tot el material està disponible. Així ho ha explicat el president de la secció del llibre de text del Gremi d’Editors, Antoni Garrido, que també ha reconegut que, tot i estabilitzar les vendes, la facturació “global” del sector ha patit una “certa reducció” a causa, d’una banda, de l’augment de la reutilització del material i, de l’altra, de l’auge dels projectes educatius innovadors que aposten per no utilitzar llibres o opten per materials alternatius que són molt més econòmics.

Segons ha explicat Garrido en una entrevista a l’ACN, els darrers anys s’ha anat vivint una reducció de la facturació global, que enguany confia en estabilitzar a nivell de vendes. Per Garrido, “any rere any” s’ha anat notant la tendència creixent a les escoles de treballar per projectes o amb mètodes innovadors que deixen de banda el llibre de text tradicional i, per això, han hagut d’adaptar-se i crear materials alternatius, com poden ser més quaderns, material més manipulable, o contingut digital. Tal com ha explicat Garrido, aquesta opció és més econòmica que no pas el contingut amb suport paper, que té “costos elevats” i per aquest motiu, també s’ha notat en la facturació global del sector. Segons el president de la secció del llibre de text del Gremi d’Editors, a aquest fet se li ha de sumar que la reutilització del material és cada vegada més freqüent, i per tant, la demanda de llibres nous, també ha caigut. En aquest sentit, Garrido ha recordat que el Gremi reivindica tornar a les ajudes per a l’adquisició de llibres de text que existien abans de la crisi per tal d’ajudar a les famílies amb més dificultats.

Llegiu-ne més fent clic aquí

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la base de les dades de navegació dels visitants. Si continues navegant entenem que acceptes el seu ús i, en cas de no acceptar la seva instal·lació, hauràs de visitar l'apartat de Política de Cookies , on trobaràs la forma d'eliminar-les o rebutjar-les. ACEPTAR
Aviso de cookies