Associació Catalana per la Telemàtica Educativa

  • ACTE - Facebook
  • ACTE - Twitter
Dissabte 20 de Abril del 2024

La recuperació econòmica es relaciona també amb l’augment de les baixes laborals i de les vagues. I, segons l’últim informe sobre absentisme laboral d’Adecco, el 2016 la taxa que mesura el percentatge d’hores no treballades, excloent vacances o hores perdudes per processos de regulació temporal, va créixer un 3,8%, fins a situar-se en el 4,88%, molt a prop del 4,9% que havia registrat el 2007, just abans de la crisi econòmica.

Així doncs, segons aquest informe, la tendència a l’increment de l’absentisme laboral que es dona des del 2013 s’ha “aguditzat” el 2016 fins i tot a un ritme superior al del creixement de l’economia, per un efecte de dissolució de la crisi econòmica, però també per la manca de polítiques de conciliació i el més gran nombre d’hores pactades en els convenis laborals. Així, tal com assenyala l’informe, la principal causa d’aquest absentisme són les baixes per incapacitat temporal, que s’havien reduït els primers anys de la crisi però que aquest 2016 han crescut un 6%.

Descobriu-ne més fent clic aquí.

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la base de les dades de navegació dels visitants. Si continues navegant entenem que acceptes el seu ús i, en cas de no acceptar la seva instal·lació, hauràs de visitar l'apartat de Política de Cookies , on trobaràs la forma d'eliminar-les o rebutjar-les. ACEPTAR
Aviso de cookies