Associació Catalana per la Telemàtica Educativa

  • ACTE - Facebook
  • ACTE - Twitter
Dissabte 02 de Març del 2024

La federació d’associacions de mares i pares d’alumnes de Catalunya (FaPaC) ha llançat la campanya ‘Matricula a la pública’ per animar les famílies a portar els infants a aquestes escoles. Amb un vídeo que s’ha presentat en un acte aquest dimarts a la plaça de Sant Jaume, a Barcelona, la FaPaC reivindica l’escola pública com la garant de valors com la “igualtat d’oportunitats”, la “convivència” i la “diversitat”. La presidenta de la FaPaC, Belén Tascón, ha lamentat que aquesta campanya no l’impulsi la Generalitat, que és la titular de les escoles públiques i ha afirmat que la seva “aposta” ha estat, en canvi, “per la concertada”. “Durant el temps de retallades, la inversió educativa ha baixat i en canvi la partida pressupostària de la concertada ha augmentat. Per això volem posar en valor la pública”, ha assenyalat Tascón.

Tascón ha ressaltat que l’escola pública és la “garant de la igualtat d’oportunitats” i la “cohesió social” i ha subratllat valors com la “proximitat” i potencials com la “creació de xarxa i comunitat” com els eixos que centren la campanya que la FaPaC ha llançat aquest dimarts a la tarda amb l’objectiu de “posar en valor la pública com la primera opció”. La presidenta de la FaPaC ha assenyalat que, tot i que en els “últims exercicis les famílies escullen majoritàriament l’escola pública”, l’”aposta” de la Generalitat és “per la concertada”. També ha rebutjat “construir el dret a l’educació amb segregacions per raons socioeconòmiques, de sexe o religió”.

Descobriu-ne més des del següent enllaç

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la base de les dades de navegació dels visitants. Si continues navegant entenem que acceptes el seu ús i, en cas de no acceptar la seva instal·lació, hauràs de visitar l'apartat de Política de Cookies , on trobaràs la forma d'eliminar-les o rebutjar-les. ACEPTAR
Aviso de cookies