Associació Catalana per la Telemàtica Educativa

  • ACTE - Facebook
  • ACTE - Twitter
Diumenge 14 de Juliol del 2024

Una jornada de portes obertes sol ser l’oportunitat que té una escola per mostrar-se de cara enfora. Però a l’institut El Palau de Sant Andreu de la Barca, que l’ha celebrat aquest dijous, han tingut la sensació d’haver estat exposats públicament durant tota la setmana, arran de la difusió de les identitats de nou docents denunciats per la Fiscalia pel seu tractament de l’1-O a classe.

“Els professors s’esperaven una tornada a l’escola tensa després del pont, per les pintades que hi ha hagut, però al final ningú, ni ells ni els alumnes, han parlat del tema”, comenta Mireia Valentí, delegada sindical d’USTEC · STEs en el centre que, tot i no ser-hi docent, s’ha convertit en les veus d’un professorat que fins ara ha decidit romandre en silenci.

La Marta, alumna de Primer de Batxillerat, dóna fe d’aquesta “tranquil·litat” amb la qual es donen les classes a l’institut, “tant ara com sempre, encara que els professors ja no treuen mai el tema polític”. Al costat de quatre amigues, passa l’hora del pati esmorzant al parc que hi ha entre l’institut -amb 1.200 alumnes, un dels més grans de Catalunya- i la Comandància de la Guàrdia Civil -la més important en territori català, en la qual viuen prop de 600 persones-.

Llegiu-ne més aquí

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la base de les dades de navegació dels visitants. Si continues navegant entenem que acceptes el seu ús i, en cas de no acceptar la seva instal·lació, hauràs de visitar l'apartat de Política de Cookies , on trobaràs la forma d'eliminar-les o rebutjar-les. ACEPTAR
Aviso de cookies