Associació Catalana per la Telemàtica Educativa

  • ACTE - Facebook
  • ACTE - Twitter
Dimarts 23 de Juliol del 2024

A finals d’abril es van encendre totes les alarmes quan es va saber que una adolescent havia sigut ingressada per autolesions després d’haver participat en el macabre joc de proves ‘Balena blava’. Un seguit de cinquanta proves que, finalment, induïen al suïcidi convidant els participants a saltar d’un edifici alt. A mitjans de maig, els Mossos van confirmar que n’estudiaven sis casos a Catalunya i van advertir que no es qualifiqués ‘Balena blava’ com un joc: el delicte d’inducció al suïcidi està tipificat al Codi Penal amb penes d’entre 4 i 8 anys de presó.

El fenomen, importat de Rússia, s’havia estès també pel Brasil, Xile i Colòmbia. I, de fet, n’hi havia prou de copiar les consignes i traduir-les per fer-lo del tot viral. Uns reptes molt diferents dels anomenats blancs owhite challenges que, periòdicament, inunden les xarxes i desafien adolescents, joves i també adults a emprendre gestes que es poden entendre com un reconeixement, com un sentir-se part d’un grup o, fins i tot, com un ritual de pas.

Descobriu-ne més aquí

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la base de les dades de navegació dels visitants. Si continues navegant entenem que acceptes el seu ús i, en cas de no acceptar la seva instal·lació, hauràs de visitar l'apartat de Política de Cookies , on trobaràs la forma d'eliminar-les o rebutjar-les. ACEPTAR
Aviso de cookies