Associació Catalana per la Telemàtica Educativa

  • ACTE - Facebook
  • ACTE - Twitter
Dimarts 28 de Maig del 2024

Aleix té 21 anys. Estudiava en un centre d’educació especial. Aquest curs volia començar un cicle professional d’Hostaleria. Però el Nadal de l’any passat la comissió d’escolarització va informar la família que no complia els requisits necessaris per seguir els seus estudis. Hauria de deixar el centre.

L’alternativa que els van oferir, segons Ana Solsona, mare d’Aleix, va ser anar un centre de dia en el qual compartiria temps i espai amb joves d’entre 18 i 20, a més d’altres persones d’uns 50. Totes elles amb algun tipus de discapacitat.

Juan Rodríguez Zapatero és l’advocat que està portant el cas. Aclareix que en l’informe presentat per la comissió d’escolarització s’adduïa, entre altres qüestions, que l’Aleix no era capaç de lliurar la sol·licitud o que no coneixia els continguts del cicle al qual s’anava a matricular. Per l’advocat, aquests raonaments són una vulneració dels drets fonamentals, “essencialment l’article 14, el dret a la igualtat en relació amb l’article 27 de la Constitució, és a dir, accedir i mantenir-se en el sistema educatiu en condicions d’igualtat”

Llegiu-ne més aquí

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la base de les dades de navegació dels visitants. Si continues navegant entenem que acceptes el seu ús i, en cas de no acceptar la seva instal·lació, hauràs de visitar l'apartat de Política de Cookies , on trobaràs la forma d'eliminar-les o rebutjar-les. ACEPTAR
Aviso de cookies