Associació Catalana per la Telemàtica Educativa

  • ACTE - Facebook
  • ACTE - Twitter
Dijous 13 de Juny del 2024

«Els governs no poden seguir dient que els calen 30 anys per reformar l’educació: ja no tenim tant de temps. Els sistemes educatius han d’esdevenir ells mateixos aprenents al llarg de la vida». Aquest és el missatge que la directora de l’International Bureau of Education (IBE) llançava fa dos mesos a desenes de ministres d’Educació a la Conferència General de la UNESCO.
L’IBE assenyala la urgència de transformar els currículums educatius de tot el món per generar aprenentatges que capacitin infants i joves per a respondre els reptes d’un món en canvi accelerat i millorar-lo. «Cal reorientar els currículums perquè siguin competencials, en lloc de centrats en assignatures; i això requereix, per fer-ho possible, la transformació tant de l’ensenyament i l’aprenentatge com de l’avaluació», afirma l’IBE.

La raó és que els currícu­lums centrats en assignatures troncals i obligatòries no permeten assolir el propòsit de la formació integral de la persona. El currículum com a concreció dels continguts d’aprenentatge per assolir les finalitats educatives que una societat estableix, ha d’estar adreçat al desenvolupament de competències, enteses com la capacitat d’articular els coneixements (informació, conceptes, procediments, actituds i valors) per donar resposta a situacions reals. Així doncs, un currículum competencial ha de possibilitar alhora l’estabilitat socioemocional, el respecte i la igualtat de gènere, la convivència democràtica en una societat plural, o la capacitat de fer front als reptes globals, des del canvi climàtic fins al futur de la feina i dels drets socials en la quarta revolució industrial.

Llegiu-ne més fent clic aquí

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la base de les dades de navegació dels visitants. Si continues navegant entenem que acceptes el seu ús i, en cas de no acceptar la seva instal·lació, hauràs de visitar l'apartat de Política de Cookies , on trobaràs la forma d'eliminar-les o rebutjar-les. ACEPTAR
Aviso de cookies