Associació Catalana per la Telemàtica Educativa

  • ACTE - Facebook
  • ACTE - Twitter
Dijous 30 de Maig del 2024

Sabem que la biblioteca escolar no és cap reivindicació, és un dret irrenunciable, essencial, avalat per les lleis dels estaments als quals pertanyem com a país. Sobre el paper, no és una opció. Es tracta d’un mandat regit per acords nacionals i internacionals. Tenim el document que l’ONU va promoure l’any 2000 on indica quin ha de ser el funcionament, el finançament, el personal, els serveis, etc. que ha d’oferir la biblioteca escolar. També, l’article 148 de la Constitució Espanyola i les diferents lleis d’educació que hem tingut han considerat com a beneficiós i recomanable el bon funcionament de la biblioteca escolar. A més, els nombrosos estudis –fins a seixanta en els darrers deu anys– que s’han realitzar arreu del món constaten que a les escoles que disposen d’una biblioteca escolar de qualitat i d’un bibliotecari qualificat –com és el cas dels centres educatius amb batxillerat internacional– els alumnes tenen més oportunitats d’èxit i els seus resultats acadèmics són millors.

Això ho sabem i per aquest motiu fa dos anys el grup de mestres que formen Bibliomèdia van iniciar una campanya amb el lema «Per una biblioteca escolar viva», preocupats pel deteriorament del servei i la minva constant dels recursos materials i humans que s’hi dediquen. Van fer una ronda d’entrevistes amb tots els portaveus dels grups parlamentaris de la Comissió d’Ensenyament i la resposta va ser prou bona, derivant en diverses actuacions —encara pendents— com entrevistes amb la Direcció General de Centres Públics, una compareixença davant la Comissió d’Ensenyament del Parlament i una Proposta de resolució del Parlament de Catalunya instant al Govern a reactivar i donar continuïtat a les biblioteques «puntedu» incorporant la figura del responsable de biblioteca a mitja jornada, dotant als centres del maquinari i fons documental pendent i demanant que el Consell Interuniversitari inclogui una matèria comuna en la formació inicial dels mestres i una formació especifica pel responsable de biblioteca, reconeixent-la com especialitat.

Descobriu-ne més fent clic aquí

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la base de les dades de navegació dels visitants. Si continues navegant entenem que acceptes el seu ús i, en cas de no acceptar la seva instal·lació, hauràs de visitar l'apartat de Política de Cookies , on trobaràs la forma d'eliminar-les o rebutjar-les. ACEPTAR
Aviso de cookies