Associació Catalana per la Telemàtica Educativa

  • ACTE - Facebook
  • ACTE - Twitter
Dijous 13 de Juny del 2024

Ara fa pocs dies, un equip d’investigadors dirigit pel paleoantropòleg Jean-Jacques Hublin (Institut Max Plank de Leipzig, Alemania), va fer l’anunci d’una descoberta arqueològica i paleontològica molt important. L’Arca Perduda? El Sant Greal? No. Una troballa encara molt més interessant que les perseguides pel nostre estimat Indiana Jones… una troballa real. Parlem del descobriment, al jaciment de Jebel Irhoud (Marroc, Nord d’Àfrica), de les restes fòssils més antigues pertanyents a la nostra espècie: l’Homo sapiens.

Efectivament el bressol de l’Homo sapiens és africà. Ara bé, durant molt de temps, els europeus es van negar a situar l’origen de la Humanitat a l’Àfrica; fins i tot, quan el naturalista anglès Charles R. Darwin va proposar, l’any 1871, que els humans vàrem néixer al continent africà, la majoria de científics van dir que això era impossible i que nosaltres havíem de tenir un noble llinatge europeu. Potser és per això que a mitjans del segle XIX, quan a l’Abric de Cromanyó (França) van ser trobats uns ossos antics pertanyents a individus prehistòrics iguals a l’Homo sapiensactual, es va dir que el bressol de la nostra espècie era a Europa: el famós “Home de Cromanyó”

Llegiu-ne més fent clic aquí

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la base de les dades de navegació dels visitants. Si continues navegant entenem que acceptes el seu ús i, en cas de no acceptar la seva instal·lació, hauràs de visitar l'apartat de Política de Cookies , on trobaràs la forma d'eliminar-les o rebutjar-les. ACEPTAR
Aviso de cookies