Associació Catalana per la Telemàtica Educativa

  • ACTE - Facebook
  • ACTE - Twitter
Divendres 21 de Juny del 2024

L’escola del Saió, un petit nucli rural de Santa Margarida de Montbui, va tancar portes a principis dels anys 80 i aquestes tres dècades han estat suficients per esborrar-la pràcticament de la memòria col·lectiva d’aquest municipi anoienc.

L’escriptor Oriol Solà i Prat acaba de publicar L’Escola del Saió. Retalls d’un projecte educatiu singular, un llibre que exposa el funcionament del sistema educatiu i l’evolució que va experimentar durant les cinc dècades compreses entre l’inici de la Guerra Civil espanyola i principis dels anys 80. El llibre és el resultat d’un any de converses amb persones que hi van estar vinculades i de remenar documentació en diferents arxius.

Per a Solà, “aquest exercici de recuperació històrica es feia necessari perquè la informació que hi havia sobre aquesta escola era pràcticament inexistent: era gairebé com si no hagués existit!”.

Llegiu-ne més aquí

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la base de les dades de navegació dels visitants. Si continues navegant entenem que acceptes el seu ús i, en cas de no acceptar la seva instal·lació, hauràs de visitar l'apartat de Política de Cookies , on trobaràs la forma d'eliminar-les o rebutjar-les. ACEPTAR
Aviso de cookies