Associació Catalana per la Telemàtica Educativa

  • ACTE - Facebook
  • ACTE - Twitter
Diumenge 16 de Juny del 2024

Timo. Aquest és el nom del robot que ha construït Guillem Ascaso, que estudia segon de batxillerat a l’Institut Antoni Torroja de Cervera. És un robot humanoide que participa a la Lliga Nacional de Robòtica en la categoria de lluita. “A la primera jornada a Madrid va quedar segon dels sis que competien”, explica el Guillem, que ara n’ha fet un altre que té més articulacions perquè faci més moviments, motors nous i una electrònica millorada. “A aquest encara no li he posat nom!”, diu rient el jove cerverí.

El seu primer prototip serà, però, el que presentarà a la dissetena edició de l’Exporecerca Jove, que se celebrarà al Campus La Salle URL el cap de setmana que ve. Es tracta de la mostra de treballs de joves investigadors més important d’Europa, on estudiants d’ESO i batxillerat de diferents països presenten durant tres dies el seu projecte en un estand individual davant del públic i d’un jurat especialitzat, i opten a poder difondre’l en les principals fires de recerca juvenil internacionals. El Guillem no amaga la seva alegria per ser un dels 200 joves d’entre 12 i 20 anys procedents de centres d’arreu del món que exposaran els seus treballs de recerca: “És el primer cop que m’hi presentava i em fa molta il·lusió anar-hi”.

Descobriu-ne més fent clic aquí.

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la base de les dades de navegació dels visitants. Si continues navegant entenem que acceptes el seu ús i, en cas de no acceptar la seva instal·lació, hauràs de visitar l'apartat de Política de Cookies , on trobaràs la forma d'eliminar-les o rebutjar-les. ACEPTAR
Aviso de cookies