Associació Catalana per la Telemàtica Educativa

  • ACTE - Facebook
  • ACTE - Twitter
Dimecres 22 de Maig del 2024

El Departament de Treball i Afers Socials ha deixat de comptabilitzar quants menors tenen mancances alimentàries a Catalunya, una feina clau per conèixer l’abast d’aquest problema social. L’última dada (70.239 nens) és del 2014 i des de l’àrea que dirigeix Dolors Bassa accepten que l’estadística s’ha suspès si bé recorden que les partides per a ajudes s’han incrementat. El recompte és una mesura recollida en el protocol per combatre la malnutrició i la falta d’aplicació deixa al descobert la descoordinació interdepartamental davant un tema que la Generalitat qualifica de prioritari.

Els qüestionaments sobre les mancances alimentàries en els menors catalans va esclatar el 2013 després de denúncies per part d’entitats socials i ampes. Després de negar-ho, la Generalitat es va veure obligada a ampliar el seu programa de beques menjador i a establir programes d’estiu per garantir l’accés a aliments en períodes no lectius. Els departaments de Benestar Social, Salut i Ensenyament van anunciar la signatura d’un protocol en el qual les escoles, els centres d’atenció mèdica i els serveis socials construïen una xarxa per detectar i seguir els casos.

Llegiu-ne més fent clic aquí

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la base de les dades de navegació dels visitants. Si continues navegant entenem que acceptes el seu ús i, en cas de no acceptar la seva instal·lació, hauràs de visitar l'apartat de Política de Cookies , on trobaràs la forma d'eliminar-les o rebutjar-les. ACEPTAR
Aviso de cookies