Associació Catalana per la Telemàtica Educativa

  • ACTE - Facebook
  • ACTE - Twitter
Diumenge 23 de Juny del 2024

En l’actual curs hi ha 32.000 alumnes més amb beca menjador que fa dos anys. Es tracta d’un increment del 46% dels beneficiaris d’aquesta ajuda: han passat de ser 69.000 el curs 2014-2015 a 101.205 en l’actual curs, segons acaba de fer públic el departament d’Ensenyament. La partida ha augmentat en dos anys dels 42,8 milions d’euros als 60 milions. El secretari de Polítiques Educatives d’Ensenyament, Antoni Llobet, ha celebrat aquest “salt considerable” de receptors de la beca i ha detallat que s’explica en bona part per la modificació dels llindars a l’hora d’atorgar les ajudes.

Llobet es refereix a que aquest és el primer curs que Ensenyament pren l’índex de pobresa d’Idescat –basat en la taxa Arope– per distribuir les beques. El seu compromís és que progressivament s’arribi a cobrir amb una beca menjador tots aquells sol·licitants que estiguin per sota d’aquest llindar. Actualment la taxa de pobresa entre els menors de 18 anys és del 32,5%, que equival a uns 350.000 infants i joves, tot i que segons Ensenyament no tots necessiten beca perquè n’hi ha que no dinen a l’escola, sobretot a Secundària.

Llegiu-ne més fent clic aquí.

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la base de les dades de navegació dels visitants. Si continues navegant entenem que acceptes el seu ús i, en cas de no acceptar la seva instal·lació, hauràs de visitar l'apartat de Política de Cookies , on trobaràs la forma d'eliminar-les o rebutjar-les. ACEPTAR
Aviso de cookies