Associació Catalana per la Telemàtica Educativa

  • ACTE - Facebook
  • ACTE - Twitter
Dimecres 22 de Maig del 2024

França vol endurir la restricció de l’ús dels telèfons mòbils a les escoles a partir del pròxim curs escolar, el setembre de 2018. Fins ara la prohibició d’aquests dispositius es limitava al temps de classe i als llocs estipulats per les normes internes de l’escola, com ara biblioteques, menjadors o gimnasos escolars. Amb el canvi que es proposa, s’ampliaria la prohibició al pati i també al temps entre classe i classe. Actualment, les restriccions de l’us de mòbils no s’apliquen de manera uniforme a França.

El ministre d’educació francès, Jean-Michel Blanquer, ha explicat que la proposta respon a qüestions de salut pública i motius pedagògics. “És bo que els nens no passin massa temps davant de les pantalles, sobretot abans dels 7 anys”, ha apuntat el ministre. D’aquesta manera assegura que volen incentivar el joc en grup, a l’aire lliure, i també evitar l’assetjament escolar. Segons un estudi del Credoc de l’any 2015, a França 8 de cada 10 adolescents tenen un telèfon intel·ligent, un 20% més que el 2011.

Descobriu-ne més aquí

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la base de les dades de navegació dels visitants. Si continues navegant entenem que acceptes el seu ús i, en cas de no acceptar la seva instal·lació, hauràs de visitar l'apartat de Política de Cookies , on trobaràs la forma d'eliminar-les o rebutjar-les. ACEPTAR
Aviso de cookies