Associació Catalana per la Telemàtica Educativa

  • ACTE - Facebook
  • ACTE - Twitter
Diumenge 14 de Juliol del 2024

El curs escolar té 175 dies, menys de la meitat de l’any, una quarta part del qual és de vacances. Del temps escolar, el 35% del temps, a més, és no lectiu (menjadors, patis). Aquestes dades, revelades ahir per l’Aliança Educació 360, que promouen la Fundació Jaume Bofill, la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica (FMRP) i la Diputació de Barcelona, demostren que el temps lectiu no ho és tot en l’educació dels infants i els joves. De fet, a Catalunya hi ha una àmplia oferta d’activitats extraescolars, de lleure, musicals, esportives… que els impulsors del projecte pretenen integrar amb les estrictament acadèmiques per promoure l’“educació a temps complet” de tothom sense deixar-ne ningú al marge.

La iniciativa “sorgeix de superar la jornada compactada que fan un 82% dels instituts, que comporta moltes desigualtats en l’aprenentatge”, va dir Pilar Gargallo, de la FMRP, durant la presentació de l’Aliança Educació 360, a Barcelona. El projecte –segons va explicar Gargallo– “s’emmiralla en el model de temps complet” d’alguns països d’Europa i en projectes com els plans d’entorn i els patis oberts, que ja s’han dut a terme a Catalunya i que han quedat tocats per “les retallades” dels últims anys.

Llegiu-ne més fent clic aquí

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la base de les dades de navegació dels visitants. Si continues navegant entenem que acceptes el seu ús i, en cas de no acceptar la seva instal·lació, hauràs de visitar l'apartat de Política de Cookies , on trobaràs la forma d'eliminar-les o rebutjar-les. ACEPTAR
Aviso de cookies