Associació Catalana per la Telemàtica Educativa

  • ACTE - Facebook
  • ACTE - Twitter
Divendres 21 de Juny del 2024

L’Associació Catalana d’Universitats Públiques (ACUP) va posar ahir xifres a la rendibilitat del sistema universitari català per al país. Segons el primer Informe d’impactes socioeconòmics de les universitats i el sistema públic de recerca de Catalunya, els centres d’educació públics generen 12.400 milions d’euros de facturació cada dia, 14.700 si es compta l’impacte de la recerca, cosa que suposa que per cada 100 euros de despesa en el sistema català d’universitats públiques es van retornar 402 euros al PIB de Catalunya l’any 2015.

Les dades avalen la tesi que durant aquests anys de retallades i estretors han mantingut els responsables de les universitats públiques catalanes, que han advertit que els diners destinats a l’educació superior s’haurien de veure com una inversió i no com una despesa. L’informe reforça també la reivindicació que han fet les universitats de la seva tasca i l’aportació a la societat malgrat els problemes de finançament. Les universitats catalanes no només s’han situat els darrers anys en llocs de privilegi en els rànquings internacionals, sinó que el fet de graduar-se, fer un màster o un doctorat continua sent un factor determinant per combatre l’atur i accedir a llocs de treball més ben pagats.

Llegiu-ne més aquí

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la base de les dades de navegació dels visitants. Si continues navegant entenem que acceptes el seu ús i, en cas de no acceptar la seva instal·lació, hauràs de visitar l'apartat de Política de Cookies , on trobaràs la forma d'eliminar-les o rebutjar-les. ACEPTAR
Aviso de cookies